COPD. nieuws

In Nederland zijn er 560.000 mensen met COPD en 520.000 mensen met astma. De meesten van hen worden behandeld door hun huisarts en praktijkondersteuner. Een belangrijk onderdeel van diagnostiek en behandeling van deze chronische longaandoeningen is het spirometrie-onderzoek. Veel praktijken in onze regio kunnen dit onderzoek al verrichten.

Start nieuwe groep CASPIR-basiscursus

Recent is een nieuwe groep huisartsen en praktijkondersteuners gestart met de CASPIR- basiscursus. Ondanks de drukte in de praktijk lukt het hen om tijd vrij te maken voor deze scholing.

Deze cursus bestaat uit 5 modules die deels online en deels live te volgen zijn. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat een goede longfunctie te laten uitvoeren en kunnen zij de longfunctie op een juiste manier interpreteren.

Werken aan kwaliteitActief met kwaliteit nieuws

Op deze manier werken wij aan kwaliteit! Goede diagnostiek en goede behandeling en follow-up van mensen met astma en COPD. Het is dan ook fijn om te zien dat de CASPIR-scholingen die door Mediis worden georganiseerd, zowel de basiscursus als de vervolgcursus (Module 6), een goede beoordeling krijgen bij de evaluatie.

Zo werken we samen aan kwaliteit: samen leren & samen doen

­