POH GGZ nieuws

Nelly van der Gaarden van het bureauteam van Mediis heeft namens Psyhag meegeschreven aan de gezamenlijke ggz-visie ‘Psychische zorg in de huisartsenpraktijk’ van de vier landelijke huisartsenorganisaties | LHV, Ineen, Psyhag en NHG. De rode draad van het visiestuk is dat geestelijke gezondheidszorg vraagt om een doordachte verdeling: degene die het ’t hardst nodig heeft, moet als eerste aan de beurt komen. En huisartsen leveren daarbij huisartsenzorg | niet meer en niet minder!

In ‘De Dokter', het magazine van dinterview Nelly De dokter magazine LHVe LHV wordt Nelly geïnterviewd over wat de oplossingsrichtingen zijn voor de GGZ-problematiek. Natuurlijk treeknormen halen, snellere triage en effectieve doorverwijzing naar collega-aanbieders gaat helpen, maar ook de huisartsenzorg kan bijdragen aan oplossingen. Er worden in het interview drie wegen genoemd | een grotere (regie) rol voor de regionale huisartsenorganisaties, intensievere samenwerking met het sociaal domein en minder medicalisering van lichte problematiek.

Zij vindt het mooie van het visiestuk dat deze niet defensief is. We stellen duidelijk wat de huisarts wél kan. Ik hoop dat het een steun in de rug is van alle huisartsen om dit deel van de pychische zorg met plezier te bieden. Lees het hele artikel hier. Even doorbladeren want het staat op pagina 8, 9 en 10. 

 

­