Abeelding symposium Chronische pijn maarten

Mediis, het Groene Hart Ziekenhuis en Zorgpartners Midden-Holland organiseerden woensdag 22 juni een Symposium rondom het thema ‘Pijn, ellende en nieuw perspectief’ bij ouderen.

Programma

  • Het HoutenBeenTheater maakt theater voor huisartsen en andere zorgprofessionals. Nelly van der Gaarden, van het bureauteam van Mediis is één van de gezichten van het theater. Zij speelden een korte voorstelling waarin ze lieten zien welke problemen er spelen in de huisartsenpraktijk als het gaat om chronische pijn.
  • Psycholoog, Martin Appelo , de centrale spreker op het symposium, gaf in een dynamisch en hier een daar licht provocerend betoog zijn mening over ‘pijn, ellende en perspectief’. Dit zorgde voor kritische vragen van de aanwezige huisartsen, POH’s en verpleegkundig-specialisten.
  • Er werden workshops gegeven over pijn bij artrose, sensorische informatieverwerking en aanhoudende lichamelijke klachten.

De deelnemers waren enthousiast over het symposium. De samenwerking tussen ziekenhuiszorg, ouderenzorg en huisartsen in de regio is zeker voor herhaling vatbaar.

­